Bewust & Weerbaar

We leven allemaal in dezelfde maatschappij, luisteren naar dezelfde regels en we zijn altijd het product van onze eigen omgeving! Toch heeft niet iedereen van ons controle over zijn of haar omgeving. Zo kan het leven ons allemaal wel eens teveel worden..

Het is daarom bijzonder belangrijk om bewust en weerbaar te zijn om zoveel mogelijk controle te behouden op de invulling van ons leven en er alles uit te halen wat er in zit!

Bewustwording
Soms is er niet een voor de hand liggende reden om te bepalen waarom het leven soms moeizaam kan gaan. Er heerst wellicht een bepaald gevoel, maar er is niet direct een verband te vinden die als oplossing aangemerkt kan worden.
Het is in dit geval belangrijk om bewust te worden van je huidige situatie, maar ook van de situatie waarin je eigenlijk zou willen verkeren. Het is essentieel om te weten wat je mentale en fysieke grenzen zijn, en hoe dit verband houdt met je huidige situatie. Want alleen met bewustwording, kan er structureel gewerkt worden aan verbeterde weerbaarheid.

Weerbaarheid
Wanneer je bewust bent van jouw individuele uitdagingen in het leven zal het trainen van persoonlijke weerbaarheid ervoor zorgen dat je bewustwording langzaam evolueert naar een visie, een visie leidt tot concrete doelen en concrete doelen leiden naar een beter leven waarin jij hebt bepaald hoe je omgeving eruit ziet.

Training
Bewustwording en weerbaarheid trainen.. klinkt makkelijk.. maar hoe dan?

Een Bewust & Weerbaarheid training bestaat uit hard maar gestructureerd trainen. De belangrijkste aspecten zijn controle over ademhaling, fysieke gevechts- en/of verdedigingshandelingen, conditionele oefeningen en weerbaarheidsoefeningen op momenten dat je mentaal en fysiek bent uitgedaagd door de training. Want alleen op die momenten, kun je een sentiment of een beperkende gedachte doorbreken en sterker uit de training te komen dan dat je er het uur ervoor bent in gegaan.

Bewust & Weerbaar wordt in zowel groepsverband als op individuele basis gegeven! Een combinatie van individueel en later groepsverband is ook mogelijk als onderdeel van het leertraject.

Bekijk onze aanmelden pagina voor meer informatie over onze Bewust & Weerbaar trainingen en hopelijk tot snel!